Magyarország

2008.04.17. 13:33

A VDSzSz nem sztrájkol pénteken

<p>A vasúti dolgozók nem sztrájkolnak pénteken, a BKV-dolgozók egész napos munkabeszüntetése idején. A szakszervezeti szövetség egyelőre úgy látja, hogy nem időszerű az újabb munkabeszüntetés, viszont a gördülő sztrájk lehetőségét fenntartják.</p>

Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az események folyamatos nyomon követése mellett a szakszervezeti szövetség úgy döntött, hogy a pénteki BKV sztrájk idején a vasúton nem hirdetnek munkabeszüntetést. Szükség ugyan lenne a munkabeszüntetésre, de úgy látják, most nem a kellő eredményt érnék el vele. Pénteken tehát biztos, hogy nem lesz vasutas-sztrájk.

Bárány Balázs hozzátette, hogy ettől függetlenül a szakszervezet fenntartja a követeléseit a MÁV-val szemben, és fenntartják a gördülő sztrájk lehetőségét, a munkabeszüntetés felfüggesztése mellett.

  • Korábbi sztrájk videók!
  • Fotók a legutóbbi sztrájkkor:Vasutassztrájk Miskolcon 2008.04.07.  Vasutassztrájk Debrecenben 2008.04.07  Folytatják a MÁV sztrájkot 2008.02.25.
  • MÁV: "Ez a munkabeszüntetés is kifulladt
  • Sztrájk: kiszámíthatatlanul
    • Ezek is érdekelhetik

      Hírlevél feliratkozás
      Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!