Magyarország

2008.03.19. 15:20

Ütött az ökölvívó Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Állapota miatt a sértett jegyzőkönyvi kihallgatására még nem kerülhetett sor, egyelőre gyanúsítás sem történt.</p>

15:20: – A súlyos testi sértés március 14-én, tanítási idő után történt az iskola területén kívül, a kollégium épülete előtt. Úgy tudjuk, a két tanuló egyszer már előzetes szóváltásba keveredett aznap.

Az állkapocs-törést szenvedett fiatal szülei pénteken értesítették az esetről az iskola vezetését. A személyes konfliktusokra, vitákra nem lehet megoldás az ököljog, ezt minden évfolyamgyűlésen hangsúlyozom.

Rendszeresen felkérjük a rendőrség előadóit, hogy tartsanak bűnmegelőzési tájékoztatókat az intézményben, olykor azonban előfordulnak ilyen sajnálatos esetek. Az iskola jogásza vizsgálja, indítható-e fegyelmi eljárás a bántalmazóval szemben, ha igen, nem marad el a felelősségrevonás! – mondta el Sás Sándor igazgatóhelyettes.

14:20: Március 14-én a Jósa András Oktató Kórházból értesítették a rendőrséget, hogy egy 16 éves fiúnál állkapocs-törést állapítottak meg – közölte lapunkkal szerdán délelőtt Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiatal a rendőröknek a kórházban elmondta: egy iskolatársa ütötte meg. Állapota miatt a sértett jegyzőkönyvi kihallgatására még nem kerülhetett sor, ezért – bár a nyomozás során merültek fel az elkövetőre utaló adatok – egyelőre gyanúsítás sem történt. Az eljárás jelenleg súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen folyik.

Lapunk megtudta: a két fiatal az Inczédi György Szakközép- és Szakiskola előtt verekedett össze. Információnk szerint egyikük az NYVSC ökölvívó szakosztályának tagja. Megkerestük Glückmann Pált, az egyesület elnökét, aki elmondta: tudnak az esetről, a fiatalember az ökölvívó szakosztály tagja. Nagyon sajnálják a történteket, de megvárják a hivatalos rendőrségi jelentést, ám addig is az ifjú sportoló nem látogathatja az edzéseket.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a fiatalember visszaélt erejével, sportolói mivoltával, ők is meghozzák a megfelelő intézkedéseket. Ez az edzések látogatásától való eltiltástól az egyesületből való kizárásig terjedhet. A 17 éves tehetséges ökölvívó nemrég megnyerte Budapesten az Énekes István emlékversenyt.

Előzmény:

Rendőrségi közlemény súlyos testi sértésről

Egy politikai szervezet Szabolcs megyei tagozata nevében több sajtóorgánumnak "Súlyos testi sértés az iskolában" címmel 2008. március 18-án megküldött elektronikus levéllel kapcsolatban a rendőrség az alábbi közleményt adta ki. Bővebben...

Kapcsolódó cikkek:

Játékszabályok az iskolában
Mindenkinek be kell tartani a játékszabályokat. A játékszabályokat, hangsúlyozom, mert nagy valószínűséggel ok nélkül a tanárok keze sem lendül.

Diákverés Biriben
Néhány napja látott napvilágot a hír, hogy egy tanár fejbe vágta egyik nyolcadikos tanítványát. A helszínen jártunk, hogy kiderítsük, hogy történt az eset...

- Sipos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!