Magyarország

2008.03.05. 16:05

Több tízezer forinttal nőnek a pedagógusok bérei

<p>Átszabja a pedagógusok bértábláját a kormány, hiszen a&#160;kedden bejelentett, évi 130-140 milliárd forintos közoktatási fejlesztés keretében jelentősen megnövelik a bérpótlékokat.</p>

Ennek következtében a pályakezdő főiskolai végzettségűek 25, az egyetemi végzettségűek 40 ezer forintos pótlékot kapnak havonta.

Megemelik továbbá az iskolavezetők bérpótlékát is, 20-40 ezer forinttal, de a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó tanárok sem járnak rosszul a havi 30-50 ezer forintos kiegészítéssel.

Háromszorosára, összesen több mint hárommilliárd forintra emelkedik a minőségi bérpótlék, a legjobban teljesítők így évente akár 300 ezer forinttal is többet kaphatnak.

Mindemellett bevezetik az óvodáztatási támogatást (így a védőnők is több pénzt vihetnek haza) és a kutatótanári ösztöndíjat, amelynek első körében 25-en kapnak majd 10-10 millió forintot - részletezi a Világgazdaság.

  • 130-140 milliárd forin oktatásfejlesztésre
  • A PDSZ elégedettlen a pedagógus bérekkel
  • Meddig tart a pedagógus felelőssége?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!