Magyarország

2008.03.18. 08:35

Porig égett sárospataki strandfürdőben lévő étterem

<p>Sárospatak - A kedd kora hajnali riasztás után fél 3-kor érkeztek a sátoraljaújhelyi tűzoltók Sárospatakon Végardóra, a strand területére, mert a rendőr járőrök tüzet jeleztek - tudtuk meg a B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletésétől.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Porig__gett_a_s_rospataki__tterem_2008_03_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Porig égett a sárospataki étterem 2008.03.18." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az ügy érdekessége, hogy Sárospatakon, a belvárosban figyeltek fel a rendőrök a pattogó hangra. Azt hitték, tűzijáték van Végardón, és ezt mentek ellenőrizni - miután bejelentett tűzijátékról nem volt tudomásuk. A helyszínen láttak meg, hogy ég az épület, s riasztották a tűzoltókat. A lángoló építmény 25x6 méter alapterületű, fából készült. Vendéglátóegységként üzemelt.

A sátoraljaújhelyi tűzoltóság ügyeletese a Borsod Online-nak elmondta, hogy az épület lényegében megsemmisült, a benne lévő eszközökkel , árukészlettel együtt. Csupán az elüszkösödött vázszerkezet maradt meg. A kár értéke az első megállapítások szerint mintegy 5 millió forintra tehető.

Palánkai Gábor, az újhelyi tűzoltóság tűzvizsgálója szerint kizárható, hogy a tűz elektromos hiba miatt keletkezett, mivel az épületet áramtalanították. A gázpalackot is elvitte innen a tulajdonos (korábbi betörések miatt), így szivárgás sem okozhatta a bajt. A tűzvizsgáló szerint nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Aros János, Sárospatak alpolgármestere arról beszélt, hogy az építmény az önkormányzattól bérelt területen állt, de magántulajdonban volt, ezért a várost kár nem érte. Nagyon nagy szerencsének nevezte azonban, hogy a széljárás nem a közeli uszodai sátor irányába vitte a parazsat, és nem lobbant lángra a medence mobil, felfújt teteje.

Nézze meg a fotókat!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!