Magyarország

2008.03.27. 11:12

Miniszter a tiszalöki börtönben

<p>Tiszalök – Csütörtök délelőtt ünnepélyesen is felavatták Tiszalökön Közép-Európa első PPP konstrukcióban épült büntetés-végrehajtási intézetét. <dia width="900" height="700" alt="Miniszter a tiszalöki börtönben 2008.03.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Miniszter_a_tiszal_ki_b_rt_nben_2008_03_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Miniszter a tiszalöki börtönben 2008.03.27." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/draskovics-tibor-tiszalok-borton-miniszter.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/elitelt-tiszalok-borton-atadas-1.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/elitelt-tiszalo-borton-atadas-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-jutasi-borton-tiszalok-atadas_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

11:00: A vendégeket Dömény Sándor pv dandártábornok köszöntötte, majd dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter mondott ünnepi beszédet.

Mint elmondta, hosszú évtizedekig szemérmesen hallgattunk a börtönügyekről, holott társadalmi ügy, hogy Nyugat-Európához hasonlóan tisztességes, kulturált körülmények között legyenek a rabok. A büntető-végrehajtási politikában csak egy lépés az új börtön, éppen ilyen fontos a pártfogó felügyelet továbbfejlesztése, a büntető törvény módosítása.

Sok múlik azon is, hogy a büntető-végrehajtási dolgozók hogyan végzik munkájukat, hogyan sikerül majd visszailleszkedniük a raboknak a társadalomba. Ezt követően felavatták az intézményt, majd a vendégek megtekintették a börtönt.

Kapcsolódó cikkek:

Nem látogatható a börtön

Elképzelhető, hogy lesz még mód a tiszalöki börtön szervezett látogatására, de erre az engedélyt a BVOP-tól lehet majd kérni.

Lakossági fórum a börtönről

Október 18-án kormányzati szinten adják át a legújabb és legmodernebb büntetés végreghajtási intézményt hazánkban.

Megkezdődött a tiszalöki börtön építése

Hétfő délelőtt kezdték el annak a 700 férőhelyes tiszalöki börtönnek az építését, amelyet Magyarországon először magántőkéből finanszíroznak.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!