Magyarország

2008.03.07. 15:41

Elgázolt, kórházba vitt két fiatalt, majd eltűnt egy autós Pécsett

<p>Még keresi a rendőrség azt az autóst, aki elütött Pécsett két fiatalt, arra kérte őket, hogy ne szóljanak a rendőrségnek, cserébe bevitte őket a kórházba, majd elhajtott. Mindez még szerda éjjel történt, de a rendőrség csak pénteken hozta nyilvánosságra az ügyet. Az elgázolt fiatalok súlyosan megsérültek. <BR /><BR /></p>

Piros volt a lámpa, mégis átszaladt a zebrán a fiú és a lány. Sérüléseiket ellátták a kórházban, de azok nem voltak olyan súlyosak, hogy bent tartsák őket. Mivel az autós közben elhagyta az ambulanciát, a dolgozóknak törvényi kötelezettségük volt a rendőrséget értesíteni - mondta a Független hírügynökségnek Vámhidy László klinikai főorvos.

Az autós ellen eljárást indítottak, közlekedési baleset okozása miatt. Az, hogy az autós elhajtott, nem minősül cserbenhagyásnak, a rendőrségnek a felelősséget kell vizsgálnia és megállapítania - mondta a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A két fiatal is szabálysértést követett el, mert a tilos jelzés ellenére átmentek a zebrán, ők pénzbírságra számíthatnak ezért. A gázoló autóst még keresi a rendőrség.

  • Elütötte, kórházba vitte őket
  • Vonattal ütközött egy autó
  • Rendőrségi kilométerstop
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!