Magyarország

2008.02.25. 13:30

Mindkét ombudsman-jelöltet támogatja a Fidesz

<p>Mindkét ombudsman-jelölt, Zombor Ferenc és Fülöp Sándor megválasztását is támogatja a Fidesz -jelentette be Navracsics Tibor a képviselőcsoport hétfői ülése után. Az államfő jelöltjeiről hétfőn szavaz az Országgyűlés.<BR /></p>

A frakció hétfői ülésén döntött arról is, hogy Fráterné Dr. Ferenczi Nórát delegálják a várhatóan most megalakuló Független Rendészeti Panasztestületbe, a Magyar Rádió elnökségébe alelnökének Gál András Leventét, tagoknak pedig Budai Lászlót és Simon Attilát, az ellenőrző testület elnökének pedig Bencze Izabellát javasolják. Valamennyi személyi kérdésről hétfőn szavaz az Országgyűlés.

Ugyancsak hétfőn szavaznak a honatyák titkos voksolással az államfő két új ombudsman-jelöltjéről. Sólyom László január 16-án jelentette be, hogy Zombor Ferencet jelöli adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékekért felelős ombudsmannak. Navracsics Tibor azt mondta, a Fidesz frakciója mindkét jelöltet támogatja. A lgenagyobb ellenzéki párt szerint szakmai múltjukat mellett megválasztásuk mellett szól az is, hogy eddig nem vettek részt a pártpolititkai csatározásokban.

Az SZDSZ már a múlt heti frakcióülés után közölte, hogy nem támogatja majd az országgyűlési biztosokat, a többi párt eddig nem jelentette be támogatják -e a jelölteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!