Magyarország

2007.12.13. 11:52

Ötmillió forintot tűzött ki a rendőrség Csintalan Sándor megverőinek kézrekerítésére

<p>Budapest - Ötmillió forintot tűzött ki az országos rendőrfőkapitány Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője megverőinek és kirablóinak kézrekerítésére.</p>

A rendőrségi közlemény a díjkitűzés kapcsán nem nevesíti Csintalan Sándort.

A nyomravezetői díjat egy III. kerületi teremgarázsban kedden este elkövetett rablás elkövetőire tűzte ki a rendőrség.

Csintalan Sándor a HírTV-nek nyilatkozva szerdán azt mondta, előbb megverték, csak azután, szinte mellékesen kérték el a pénzét. A műsorvezető szerint nem rablás történt, a támadásnak a munkájához van köze, és politikai indokok állnak mögötte. A rendőrség eddigi álláspontja szerint azonban rablás történt. Csintalan Sándortól állítása szerint egyébként valóban elvittek körülbelül 7ezer forintot.

Az országos rendőrfőkapitány díjkitűzése annak szól, akinek az információi alapján kétséget kizáróan azonosítható ak a tettesek és vádat lehet emelni ellenük. A nyomravezető személyét bizalmasan kezeli a rendőrség, ha szükséges, védelmet biztosítanak neki.

Szerdán Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is felajánlott a nyomravaezetőnek százezer forintot, személyes, főpolgármesteri keretéből. Demszky Gábor akkor is fenntartja a saját díjkitűzését, ha bebizonyosodik, hogy Csintalan Sándort nem újségírói véleménye miatt verték meg.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!