Magyarország

2007.12.04. 12:16

HM: Nem nyugdíjasok repülnek a MiG vadászgépeken

<p>Nem nyugdíjas, hanem aktív pilóták őrzik a magyar légteret a MiG 29-es vadászgépekkel - cáfolta a Honvédelmi Minisztérium (HM) a reggeli sajtóértesüléseket.</p>

A Magyar Hírlap írt keddi számában arról, hogy az orosz harci gépekre már nem képeznek pilótákat, ezért a Gripenek jövő nyári szolgálatba állásáig a tárca "visszafoglalkoztatja" a már nyugdíjba vonult repülőtiszteket.

A HM közleménye emlékeztet, hogy a törvény alapján a most már 20 éves szolgálati idővel rendelkező hivatásos katonák akkor is a kedvezőbb nyugdíjat fogják megkapni, hogyha nem ebben az évben, hanem csak később hagyják el a testületet. Ezt tehát azt jelenti, hogy "megszűnt minden olyan kényszerítő körülmény, amely miatt még ebben az évben - idő előtt - nyugállományba kellene vonulniuk".

A tárca tehát leszögezi, hogy a magyar légteret nem a lap által említett visszafoglalkoztatott, hanem aktív vadászpilóták védik.

Kapcsolódó cikkek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!