Magyarország

2007.11.04. 16:28

Több százezren jelentek meg a fővárosi temetőkben

<p>Budapest - Mindenszentek ünnepén rótták le a legtöbben tiszteletüket a fővárosi köztemetőkben - tudta meg a Független Hírügynökség Simóka Kálmánnétól, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatójától.</p>

Sokan érkeztek vidékről is. Becslések szerint csaknem 1 millióan jelentek meg ezen a napon szeretteik sírjainál. Halottak napján, november 2-án már lényegesen kevesebben látogattak ki a sírkertekbe, vasárnapra már szinte egy szokványos hétvégéhez hasonlóan alakult a forgalom.

A budapesti temetők október 23-tól november 4-éig várták hosszabbított nyitva tartással a gyászolókat. Hétfőn visszaáll a szokásos téli nyitvatartási rend, és az lesz érvényes egészen jövő márciusig. November 5-étől reggel fél 8-tól délután 5-ig, a sötétedésig lehet látogatni a sírkerteket. Simóka Kálmánné a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy sok APEH ellenőr vizsgálódott a sírkerteken belül is, főleg azt figyelték, hogy adnak-e nyugtát a virágárusok.

A vezérigazgató úgy tudja, hogy az új köztemetőben bírságoltak is a revizorok.

Kapcsolódó cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!