Magyarország

2007.11.06. 17:55

Talma királyfija, az ország legkisebb királyfija

<p>Budapest - Óriási érdeklődés övezte a motoros világbajnok sajtótájékoztatóját, a helyhiány miatt állandó szóváltás alakult ki a fotósok és az operatőrök között. <dia width="850" height="630" alt="Talmácsi Gábor sajtótájékoztatója"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Talm_csi_G_bor_sajt_t_j_koztat_ja/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Talmácsi Gábor sajtótájékoztatója" /></a></dia>&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Talma%201.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a>&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Talma%202.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a>&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Talma%203.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

– Aki véletlenül tévedt a budapesti Kempinski Hotel elé kedd délután, az is biztosan tisztában volt vele, hogy Talmácsi Gábor, Magyarország első gyorsasági motoros világbajnoka a környéken van, ugyanis a patinás szálloda előtt több tucatnyi szurkoló várta talmácsis pulóverbe és nemzeti zászlóba öltözve a kiváló sportolót. Az már a sajtótájékoztató előtt kiderült, a szervezők elszámolták magukat, ugyanis az a különterem, ahová a friss világbajnokot vártuk, nagyon kicsinek bizonyult a több mint száz újságírónak.

Ami jár az jár, azaz Talma is megkapta, ami a legjobbak jussa, percekig tartó, óriási vastaps fogadta a terembe érkező motorost, aki a tőle megszokott szerénységgel fogadta a média képviselőinek túláradó szeretetét.

Az elmaradhatatlan köszöntők után egy tízperces rövidfilmet láthattak a jelenlévők Talmácsi Gábor eddigi pályafutásáról, azaz amikor Gabika 3 évesen elkezdett motorral száguldani s a bejátszás ott ért véget, hogy a világbajnoki aranyérem a magyar kiválóság nyakába került.

Felejthetetlen pillanat volt, amikor újra átélhettük, hogy a világbajnokság utolsó, valenciai versenyén Talmácsi célba ér, a teremben ismét felzúgott a vastaps és a milliónyi magyarnak óriási boldogságot szerző motoros örömittasan csapott a levegőbe az öklével.

Ahogy azt már megszokhattuk, Talmácsi Gábor kellő visszafogottsággal, de nagyon boldogan nyilatkozott, elmondta, arra a legbüszkébb, hogy a 8 hónapos, 17 versenyből álló világbajnokság során egyetlen viadalon sem hibázott és a nagyon feszült szituációkban is nyugodt tudott maradni. Talma elmesélhetetlen élménynek nevezte azt a pillanatot, amikor már világbajnokként áthaladt a célvonalon, illetve részese lehetett a világbajnokok fotózásának.

Természetesen a legnagyobb támogatók is szót kaptak, akik közül volt aki a magyar-angol 6-3-as sportélményéhez hasonlította a diadalt, illetve olyan is akadt, aki az ország legkisebb királyfijaként aposztrofálta Talmácsit. A magyar klasszis menedzsere, Stefano Favarro könnyekkel küszködve mondta el, hogy az év elején megjósolta védence győzelmét és ígéretet tett arra, ez a győzelem még csak egy sikersorozat kezdete.

A támogatók nem csak szavakkal, ajándékokkal is köszöntötték a bajnokot, így talma többek között egy vadonatúj, 2008-as Ford Focus-szal és azzal a motorral gazdagodott, amivel megszerezte a világbajnoki címet.

  • A rajongói klub is ünnepelt
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!