Magyarország

2007.11.29. 23:19

Megvan a jövő évi MÁV menetrend

<p>Megmenekültek a bezárásra ítélt vasúti szárnyvonalak. Legalábbis egyelőre. Elkészült a jövő évi vasúti menetrend, amelyből kiderül, sehol nem szűnik meg a vonatközlekedés.</p>

A 38 kérdéses szárnyvonal sorsa csak márciusig biztos. Utána 12 vonalon busz váltja a vonatot. A többiről a gazdasági minisztérium folytatná az egyeztetést. A vasutas szakszervezetek csak azt fogadják el, ha legalább 2008 év végéig marad a vasúti közlekedés az összes vonalon. Ha ezt nem biztosítják, tovább sztrájkolnak.

Azért készült el a tervezettnél később az új menetrend, mert a gazdasági minisztérium csak kedden küldte el a MÁV Startnak azt a levelet, amelyben megrendeli a szolgáltatásokat. Így aztán, bár a menetrend már jövő vasárnaptól él, csak két hét múlva jön ki a nyomdából. De a 38, korábban bezárásra ítélt vasútvonal is benne lesz, egyelőre.

A vasúti mellékvonalak megmentéséért már két sztrájkot tartottak a vasutasok: először október 25-én a mozdonyvezetők nem vették fel a munkát két órára, majd november 7-én a többi vasutas sem dolgozott reggel hattól nyolcig. November 21-én pedig reggel hattól délig állt a vasúti forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!