Magyarország

2007.11.28. 12:30

Megdőlt a gázolajár-rekord - drágultak az üzemanyagok

<p>Rekordot döntött a gázolaj ára Magyarországon, 308,90 forintba kerül a legdrágább itthoni töltőállomáson.</p>

A holtankoljak. hu szerint itthon még sosem kértek ennyit az üzemanyag literjéért. Az internetes oldal kimutatása szerint a gázolajért a legolcsóbb helyen is 280,40 forintot kell fizetni.

Szerdán ismét drágultak az üzemanyagok: 308,90 forintba kerül a legdrágább magyarországi töltőállomáson a gázolaj, a benzin literjéért pedig akár 303,9 forintot is kell fizetnük egyes kutaknál az autósoknak - derül ki a holtankoljak.hu tájékoztatásából. A gázolaj országos átlagos ára egyébként 294, a benziné pedig 291forint.

Az üzemanyagok az autópályák mellett lévő kutaknál kerülnek a legtöbbe, így Pest megyében az M5-ös és Heves megyében az M3-as autópályánál is van olyan töltőállomás, ahol a 303 forintot meghaladja benzin, és a 308-at a gázolaj ára.

A holtankoljak.hu összesítéséből kiderül: a legolcsóbb 95-ös 277 forint, de a legolcsóbb gázolajért is 280,40 forintot kell fizetni. Gázolajat legjobb áron Budakalászon és a főváros XXIII. kerületében lévő diszkont kutaknál lehet tankolni. A benzin Vas megyében Szombathelyen és Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnokon a legolcsóbb egy-egy kútnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!