Magyarország

2007.11.24. 17:34

Eldőlt, hogy idén nem kapnak jutalmat a miniszterek

<p>Gyurcsány Ferenc a héten úgy döntött, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén nem kapnak jutalmat a kormánytagok - mondta a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő szombaton.</p>

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kormány tagjai között idén is volt több kiemelkedő teljesítmény, azonban a miniszterek mégsem kapnak pénzbeli jutalmat, mert "amikor több év után idén csökkentek a reálkeresetek, akkor nem volna szerencsés a miniszterek jutalmazása" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Daróczi ugyanakkor cáfolta azt a lepértesülést, hogy lett volna olyan miniszter, aki azt kérte a miniszterelnöktől, ne hozza őt kényelmetlen helyzetbe azzal, hogy jutalmat ad neki.

Egy éve a kormánytagok kétheti, háromheti, illetve egyhavi fizetésüket kapták jutalomként. A legtöbbet Bajnai Gordon akkori fejlesztéspolitikai kormánybiztos és Gráf József földművelésügyi miniszter kapta.

Kapcsolódó anyagok:

  • Fidesz: Kell a nyugdíjemelés, csak nem elég
  • A Fidesz szerint a kormánynak nem jutalom, hanem büntetés jár
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!