Magyarország

2007.11.29. 12:56

Döntöttek a luxusadóról, a temetői díjak emeléséről és részvényeladásokról is

<p>Jövőre átlagosan 9,3 százalékkal emelkednek a temetkezés költségei, valamint változnak a luxusadó szabályai és övezetbesorolása - erről döntött csütörtöki ülésén a fővárosi közgyűlés.</p>

A fővárosi temetkezés költségei jövőre átlagosan 9,3 százalékkal emelkednek - így döntött a fővárosi közgyűlés csütörtöki ülésén. A közgyűlés ugyanakkor elutasította azt a javaslatot, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. a temetők jelenlegi, illetve később bővítendő területeit bérbe adhassák.

A fővárosi közgyűlés csütörtökön döntött a luxusadó átalakításáról is. Eszerint jövőre már nem csak a magánszemélyek, hanem a cégek tulajdonában lévő ingatlanok után is luxusadót kell fizetni, ha azok értéke meghaladja a 100 millió forintot.

Az adó mértéke a 100 millió forint feletti összeg fél százaléka. A luxusadó idei bevétele várhatóan eléri a 110 millió forintot. A jövőre módosuló övezethatároknak köszönhetően jövőre újabb 11 millió forinttal emelkedhet ez a bevétele a fővárosnak.

Döntöttek az ELMŰ részvényeinek eladásáról is. A részvények minimálárát 25 ezer forintban határozták meg. Ebből több mint 16 milliárd forint bevételre számít a főváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!