Magyarország

2007.11.07. 13:41

Csaknem 300 forint a benzin

<p>Négy forinttal drágult szerdán a benzin, így annak literenkénti ára már alig marad el a 300 forinttól.</p>

A gázolaj hat forinttal kerül többe mostantól, így sok benzinkútnál már a dízelautók tankolásakor kell többet fizetni - tudatta a holtankoljak.hu.

Hol, mennyi.

Harminc forint az árkülönbség Magyarország legolcsóbban és legdrágábban megvásárolható 95-ös benzinje között. Egy balassagyarmati benzinkút csak 10 fillérrel marad el a 300 forintos ártól, míg Budakalászon már 270 forint körüli áron is lehet benzint vásárolni. A gázolaj is ennél a budakalászi diszkontkútnál a legolcsóbb, alig több mint 264 forint. A legdrágábban az M5-ös autópálya egyik kútjánál lehet a dízelautókba üzemanyagot tölteni, csaknem 294 forintért.

A fővárosban közel 294 forint a legdrágább a benzin, míg a legolcsóbbért kevesebb, mint 276 forintot kell fizetni. A legolcsóbb gázolaj 270, a legdrágább pedig kevesebb, mint 292 forintba kerül Budapesten.

A benzin országos átlagára 285,40 forint, míg a gázolajé 280,90. Az elmúlt nyolc napban 12 forinttal nőtt a gázolaj, 8 forinttal a benzin ára. Most a legolcsóbb benzin is többe kerül, mint egy éve a legdrágább. A legolcsóbb gázolaj ára is csak négy forinttal marad el a tavaly november eleji legdrágábbtól.

Az idei év első 9 hónapjában 3,8 százalékkal több benzint vásároltak a magyarországi töltőállomásoknál, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A gázolajnál ez a növekedés 7,7 százalék volt - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget a holtankoljak.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!