Magyarország

2007.10.30. 11:28

Ismét Geréb Ágnes szülőotthonában lépett fel komplikáció egy kismamánál

<p>A Geréb Ágnes által alapított Napvilág szülőotthonból kellett kedd hajnalban beszállítani egy kismamát a János Kórházba.<A href="http://www.boon.hu/engine.aspx/displayall/1#forum"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forumbug.gif" width="13" border="0" /></A></p>

Ellentmondásosan nyilatkoznak a szülők a Napvilág szülőotthonban történtek kapcsán. A Geréb Ágnes által alapított otthonból kedd hajnalban kellett beszállítani egy kismamát a János Kórházba, mert szülés közben nagy vérveszteséget szenvedett. Az egyik szülő szerint Geréb Ágnes vezette a szülést, a másik szerint ott sem volt.

Másfél hónapja szintén ebből a születésházból vitték be azt az asszonyt, akinél komplikációk léptek fel és már a kórházban sem tudták megmenteni gyermeke életét.Kedden azért kellett a kismamát kórházba vinni a szülőotthonból, mert olyan erősen vérzett, hogy a szülést levezetők megijedtek és mentőt hívtak. A méhlepényt már nem volt idő kivenni, azt a kórházban távolították el. A kedd hajnalban beszállított újszülött és a sok vért vesztett kismama már jól vannak - közölték a Független Hírügynökség kérdésére a kórházban.

Szeptemberben hasonló eset történt a szülőotthonban, de akkor a csecsemőn a kórházban sem tudtak már segíteni. A rendőrség akkor eljárást indított a felelősség tisztázására.A mostani esetnél az egyik szülő szerint az a Geréb Ágnes segédkezett, aki a szeptemberi, tragédiával végződő szülést vezette. A másik szülő ennek ellentmondva azt állítja, nem Geréb Ágnes vezette a szülést.Négy napja is kórházba került egy kismama, aki szintén otthon akarta világra hozni gyermekét, de szülés közben ő is annyi vért veszített, hogy mentőt kellett hívni.

A kórház orvosai szerint a vérveszteség miatt életveszélyben volt. A kórházi kezelésnek köszönhetően a kismama és újszülöttje kedd reggel már elhagyhatta az intézményt. A kórház ismeretlen ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tett a rendőrségen, mivel felmerülhet a szülésnél esetlegesen közreműködő szakszemélyzet felelőssége.
Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!