Faluszépítés

2020.05.07. 16:49

Végre virulnak a nyíracsádi virágládák

A koronavírus-járvány ellenére sem állhat meg mindenhol az élet.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ilyen többek között a közfoglalkoztatási program is. Az utcák, közterek, piacok takarítása mellett foglalkoznak ebédkihordással, folyamatos a szociális napi egyszeri meleg étel osztása, és persze a mezőgazdasági alprogram keretében a kertek, fóliák is rengeteg munkát adnak. A növények nem várhatják meg a járvány végét, időben helyére kell kerülnie mindegyiknek. Az idei hűvös tavasz sokáig árván hagyta a falu főtere körül, a templomok és a közintézmények előtt álló virágládákat. Az enyhébb idő megérkezésével a közfoglalkoztatottak első feladata volt a virágpalánták kiültetése. Álló és futó petúniákból, ezüstlevélből és muskátliból került a legtöbb a köztéri virágládákba. A palántákat helyi termelőktől vásárolta az önkormányzat – tudtuk meg a falu jegyzőjétől.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Szakály Miklósné, Juhos Gáborné, Váczai Tiborné és Gulyás Györgyné tucatnyi virágládát ültetett be május elején

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában