Helyi közélet

2008.05.15. 17:54

Kutató matematikatanárok Debrecenben

<p>Debrecen – Nemzetközi szakértőket, híres kutatókat mutatnak be a hazai matematikatanároknak, illetve a leendő pedagógusoknak a Debreceni Egyetemen. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/kutato-tanarok/cn/boon-news-fabiangy-20080515-054302"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Közlemény az előadás-sorozatról</B></A> [.pdf – 58 KB]</p>

A Debreceni Egyetem Matematikai Intézete egy európai uniós projekt keretében – Kutató tanárok képzése címmel – valósítja meg a matematikatanárok számára szervezett előadás-sorozatát, melynek következő programja május 16-án (pénteken) 15 órától lesz az intézet 419-es termében (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.).

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán az országban egyedüliként működik matematika módszertani doktori iskola, amely az öt ország (Spanyolország, Portugália, Olaszország, Lengyelország, Magyarország) részvételével zajló nemzetközi projekt kiemelkedő szakmai hátterét biztosítja. A program célja, hogy olyan szakértőket, híres kutatókat mutassanak be a hazai matematikatanároknak, illetve a leendő pedagógusoknak, akiknek kutatásai, szakmai és pedagógiai programjai színvonalasabbá tehetik a matematika oktatását – ismerteti a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok csütörtöki közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában