Helyi közélet

2014.10.10. 09:30

Gázpalackkal akarta felrobbantani a saját házát

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki fel akarta robbantani a családi házát.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki fel akarta robbantani a családi házát.

A nyomozás adatai szerint 2013. november 6-án 11 óra 45 perc körüli időben egy férfi a hajdúböszörményi családi házába bevitt egy gázpalackot, újságpapírt és öngyújtót, majd azzal fenyegette meg válófélben lévő 55 éves feleségét, hogy felrobbantja a házat. A férj azzal nyomatékosította szándékát, hogy egy villáskulccsal elkezdte lecsavarni a palack zárókupakját, azonban az asszony ellökte őt, majd ijedtében kimenekült a házból és elszaladt a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra, ahol az esetről a rendőröknek bejelentést tett.

A helyszínre érkező járőrök az 54 éves helyi lakost otthonában bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók K. Imrét gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben közveszélyokozás előkészület bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában