Liftbe szorult egy nő Debrecenben – várt egy órát, aztán hívta a tűzoltókat

Liftbe szorult egy nő Debrecenben – várt egy órát, aztán hívta a tűzoltókat
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Végül a liftkulcs segítségével szabadították ki. Katasztrófavédelmi hírek szerdáról.

Debrecenben, a Petőfi téren egy lakás folyosóján ruhanemű égett szerda reggel. Az emeletes házban dolgozó portaszolgálat munkatársa a tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet eloltotta. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az emeletet és az érintett lakást. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le a helyszínen.

Debrecenben, egy Fényes udvari emeletes ház liftjébe szorult egy idős nő szerda délelőtt. Egy óra várakozás után hívta fel a tűzoltókat, mivel a liftkezelő nem érkezett ki a helyszínre. A debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével károkozás nélkül kinyitották a lift ajtaját. A idős nő rosszul érezte magát, ezért a mentőszolgálat kórházba szállította őt kivizsgálásra. Eközben kiérkeztek a liftkezelő cég munkatársai is, akik megjavították a rendszert.

Építkezési területen a Bocskaikertben, az Oláh Sándor úton fahulladékot és szemetet égettek tegnap délután. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

Szerda délután több fa kivágáshoz és leszakadt ágakhoz vonultak a tűzoltók a megyében. Debrecenben, az Abigél utcában egy nyolc méteres fa lakóházra dőlt. Hajdúszoboszlón, a Szép Ernő utcában egymás mellett három fa ága hasadt meg, mely a gyalogos és a közúti forgalomra is veszélyes volt. Debrecenben, a Kadosa utcában és az István utcában is faágak miatt vonultak a tűzoltók, az utóbbi helyen személygépkocsiban okozott kisebb anyagi kárt egy leszakadt faág.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –