Lelki eredetű betegségekre

dr. Bagdy Emőke
dr. Bagdy Emőke - © Fotó: Matey István
Debrecen – Utak az egészség megőrzéséhez – erről beszél Bagdy Emőke május 7-én este a Lovardában.

A relaxáció, imagináció és meditáció olyan technikák, amelyek segíthetnek a lelki eredetű betegségek leküzdésében, közelebb vihetnek a nyugodt és egészséges élethez – mindezen összefüggéseket részletesen is ismerteti majd Bagdy Emőke következő debreceni előadásán.

A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöki tisztségét is betöltő népszerű pszichológus által is alkalmazott terápiás módszerek a lelki békéhez, és a belső világunkra való koncentrálás által önmagunkhoz vihetnek közelebb. A meditáció révén kikapcsolhatjuk a külvilágot, a szakemberek hangsúlyozzák, pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

A meditációnak köszönhetően kiegyensúlyozottabb lehet az ember, a közérzet javul, fokozódik a vitalitás és kisebb lehet az alvásigény is, a terapeuták akár vérnyomás- vagy emésztésproblémák kezelésére is alkalmazzák.

Bagdy Emőkének tavaly jelent meg a Relaxáció, megnyugvás, belső béke című könyve, bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, melynek hatékonyságát és technikáit most csütörtökön este osztja meg a közönséggel a Lovardában.

HBN