Bocskai emlékverseny: nem simogatták egymást a női ökölvívók

Akt.:
Bocskai emlékverseny: nem simogatták egymást a női ökölvívók
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Csapattársával küzdött meg a Bocskai döntőjében a DVSC ökölvívója, a szülés után visszatért Nagy Tímea.

Mint azt már megírtuk, idén is van debreceni győztese a nagy hagyományokkal rendelkező Bocskai emlékversenynek: a 75 kilogrammos nők viadalát a DVSC bunyósa, Nagy Tímea nyerte meg, miután a döntőben legyőzte csapattársát, az arany lehetőségétől cseppet sem megszeppent Pallás Szimonettát.

Fordított alapállás

Tímea egy féléves kisbaba büszke anyukája, már csak ezért is nagy fegyvertény a sikere. A Loki öklözője egy cseh ellenféllel küzdött meg pénteken a szombati fináléért.

– Nehezebb volt az a találkozó, mint amire számítottam – fogalmazott Nagy Tímea. – Persze, nem volt kezdő a lány, többszörös Eb-érmes, és én tíz évvel ezelőtt már bokszoltam vele. Ami megzavart, hogy azt gondoltam, jobbkezes, de mint pénteken kiderült, fordított alapállású, vagyis balkezes. Ami miatt azért nehéz derbi volt az az, hogy a babám most lesz féléves. Ráadásul decemberben volt egy műtétem is, ezért ki kellett hagynom négy hetet, hogy tudjak regenerálódni. Tehát december utolsó hetében kezdtem el készülni a Bocskaira, és az év elején rendezett szerbiai tornára. Pont a múlt hétre jobban kijött rajtam a fáradtság, ezért is kínlódtam meg ennyire a cseh versenyzővel. De nem is a fizikai igénybevétellel akadtak gondjaim, hanem az ellenfelem és a köztem lévő távolságot nem éreztem most annyira a ringben. Pedig magasabb voltam mindkét riválisomnál, de ez most nem volt akkora előny, mint máskor – mondta az ökölvívó, aki rátért a döntő mérkőzés elemzésére is.

Keményen odaálltak

Megbeszéltük Szimivel, hogy nem fogjuk “simogatni” egymást, hanem keményen odaállunk a másik elé, a döntőhöz méltón. Szerintem sok nemzetközi meccset megnyerhet a jövőben, ha így áll hozzá, mint ehhez a fináléhoz. Remek kis házi döntőt vívtunk”

– mondta a sportoló, akinek a kislánya, bár nagyon sok versenyen ott volt vele már eddig is, a finálé napján ezúttal a nagyszülőknél volt elszállásolva.

– Tényleg mindenhol ott van, jön velünk, de most, hogy döntőztem, jobbnak láttuk, ha nem jön ki az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, mert akkor azzal foglalkoztam volna, jól van-e és tisztába van-e téve. Így én is kicsit nyugodtabb voltam, és ő is tudott pihenni – nevette el magát Tímea, aki azt is elmondta, kicsit jobb teljesítményt várt magától a kötelek között, de a sikernek természetesen nagyon örül.

HBN-TNLakóhelyem.
HAON.HU


hirdetés