Rövid hírek Gáborjánból

2019.08.02. 16:26

A kis faluban is kell a bölcsőde

Fotó: Kovács Péter

Készülőben van a bihari kis falu első bölcsődéje. A település önkormányzata sikeresen pályázott és nyert 75 millió forintot bölcsőde létesítésére. Az intézmény céljára az óvoda udvarán egy vadonatúj épületet húznak fel. Mint azt Mező Gyula polgármestertől megtudtuk, szeretnék, ha a kilenc gyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét a következő esztendő szeptember elsején már használatba tudnák venni.

Mező Gyula, Gáborján polgármestere | Fotó: Kovács Péter

Gáborjánban is egyre több nő áll munkába, ez tette szükségessé a gyermekintézmény létesítését.

Kondipark minden korosztálynak

Az Arany János utcában, a játszótér mellett elkészült a szabadtéri kondipark.

Fotó: Kovács Péter

Az egészség megóvására szolgáló létesítmény megvalósítására pályázati támogatást nyert a falu önkormányzata. A kondipark igen népszerű, azt leginkább a 14-18 év közötti fiúk veszik igénybe, de néha feltűnik egy-egy lány is. Sőt a gyermekeiket a játszótérre kivivő szülők is megpróbálják a testmozgásnak ezt az új lehetőségét.

Megújul az óvoda épülete, felszerelése

Szeptemberben adják át az óvoda felújított és korszerűen felszerelt épületét a faluban.

A 30 millió forintos pályázati támogatásból megvalósult épületrekonstrukció során új vizesblokkot kap az intézmény, kicserélik a régi, fa nyílászárókat, lehántják a vakolatot (a szakemberek 16 réteg festést számoltak meg) és újrafestik a falakat. Szükség is van az intézmény felújítására, hiszen Gáborjánban mind több gyermek születik.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában