Helyi közélet

2012.09.04. 13:53

Fogyasztóbarát vállalkozások - "Piros-fehér-zöld oké"

Debrecen - Cél, hogy ne csak a jogsértést elkövető vállalkozások legyenek nyilvánosságra hozva.

Debrecen - Cél, hogy ne csak a jogsértést elkövető vállalkozások legyenek nyilvánosságra hozva.Megyénkben egyelőre még nem pályáztak a védjegy formájában viselhető ábrára, viszont 59 vállalkozás már szerepel az úgynevezett pozitív listán, amely a piros-fehér-zöld matrica "előszobájának" tekinthető - mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója kedden.

A piactisztító marketingnek tekinthető elismerésre egyebek között már szálláshelyek is pályázhatnak, noha eredetileg a kiskereskedőket célozták meg a lehetőséggel. Pályázzanak bátran a címre - kérte a vállalkozásokat dr. Barcsa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége igazgatója.

Együttműködés Kárpátaljával

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, valamint a Kárpátalja Megyei Állami Fogyasztóvédelmi Hivatal közös sajtótájékoztatón jelentette be szintén kedden, hogy 2010 óta létező megállapodásukat - jogutódlás miatt, mert például a fogyasztóvédelmi felügyelőség a kormányhivatalhoz került - megerősítik. Anatolij Rizsikov, a Kárpátalja Megyei Állami Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője, valamint Vitaly Tanchynets, az Ukrán Fogyasztóvédelmi Civil Egyesület elnöke fontosnak tartotta kifejezni örömét a határon átnyúló együttműködés kapcsán, amely sok egyéb között a határmenti áruforgalmat teszi átláthatóbbá. Ugyanis a fogyasztóvédelem piacvédelmi hatáskörének köszönhetően folyamatosan kiszűri a veszélyes termékeket a piacról. Országosan 144 bejelentés érkezett, megyénkben pedig 22-t (fulladásveszélyes gyerekruhát, apró elemekből álló játékot, gagyi villamossági terméket) vontak ki idén a forgalomból. Ezekről immár a kárpátaljai oldalon is tudnak, így legjobb esetben nem is engedik be az országba a veszélyes termékeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában