Kultúra

2017.02.13. 17:27

Több mint 2 millióan látták már a hajdúböszörményi Nági Michael Jackson feldolgozását a facebookon

Debrecen - A böszörményi és a debreceni közönségnek is szeretne zenélni, énekelni Nagy Brigitta.

Debrecen - A böszörményi és a debreceni közönségnek is szeretne zenélni, énekelni Nagy Brigitta.

Január vége óta már több mint két millióan nézték meg azt a Facebook videót, amin NÁGI, azaz Nagy Brigitta adja elő saját elgondolásában Michael Jackson They don’t care about us című slágerét. A klip nem csak a hazai rajongók körében aratott hangos sikert, de kiváló visszhangara talált a külföldi zenehallgatóknál is. Bevallása szerint magát az angyalhangú énekesnőt is meglepte a elismerés.

– Nagyon örülök, hogy a spontán örömzenélésből született videót ilyen rövid idő alatt is mennyien nézték már meg. Számomra ez annyira hihetetlen, hogy gyakran meg is kérdezem szerző- és alkotótársamtól Danitól, hogy a többiek biztos ugyanazt a klipet nézik, amit én? – mondja nevetve Brigitta. – Hajdúböszörményben nevelkedtem nagycsaládban, hatan vagyunk lánytestvérek. Nagyapám hegedűművész volt, kiskoromban ő volt a legnagyobb támogatóm. Emlékszem, amikor hegedült, ott ült az egész család és együtt hallgattuk vagy éppen énekeltük azokat a dalokat, amelyeket előadott. Az én életemben is megvolt a fokozatosság, általános iskolában kórusba jártam, majd a gimnáziumban már saját zenekarokkal léptünk fel, ahol már saját szerzeményeket is színpadra vittünk.

A tehetséges énekesben már a középiskolában megfogalmazódott, hogy a zenét választja hivatásának. Az érettségi után osztályfőnöke, Magi Csaba javaslatára a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta a zenélést, ahol, elmondása szerint, kinyílt számára a világ, hiszen rengeteg stílusban kipróbálhatta magát.

– Ezek a formációk azért voltak jók, mert így egyre világosabbá vált számomra, hogy a zenén belül mit is szeretnék csinálni. A NÁGI művésznéven futó produkció számomra nagyon fontos, hiszen ott saját dalokat, vagy éppen számomra kedves feldolgozásokat adhatok elő. Ha jellemeznem kellene a stílusunkat, akkor az alter popot mondanám, de nem akarom csak ebbe beskatulyázni magunkat, igyekszünk minél színesebbek lenni. De emellett még fut több formációm is, például nemrég társultam Iván Szandrával, aki ugyancsak böszörményi.

Élőben a közönségnek

Bár a zene és az élete a fővároshoz köti, Brigi szeretné megmutatni magát a Hajdúságban is. Abban bízik, a klip sikerének köszönhetően ez a vágya hamarosan beteljesül.

– Nagyon szeretném megmutatni magam a szűkebb hazámban is, mert egészen más érzés, amikor ismerős közegben zenél az ember. Remélem, hogy ez a videó meghozza számomra azt a lehetőséget, hogy a Hajdúságban is felléphetek. Már a következő dalunk is megvan, hátha azt már majd élőben tudjuk előadni a közönségnek.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!