hírmorzsák

2020.10.15. 08:50

Ünnepi megemlékezést és hagyományőrző napot is tartanak Létavértesen

Október második fele nem lesz unalmas a településen.

Ismét tartanak babaruhabörzét

Ez év ősszel második alkalommal, szeptember 17-én 9 órától ismét lesz felnőtt-, gyermek- és babaruha cserebere a művelődési ház előtti téren. Regisztráció és további információ az intézményben és elérhetőségein. A szervezők minden résztvevőtől kérik a járványügyi kormányrendelet betartását.

Megtartják az ünnepi megemlékezést

Október 23-án, délelőtt 10 órától a városi önkormányzat ünnepi megemlékezést rendez az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére az Árpád téri kopjafánál. Beszédet mond Menyhárt Károly polgármester, szavalat: Harmati Dorottya. Ezt követően az intézmények, egyházak, civil szervezetek, fegyveres testületek képviselői helyezik el koszorúikat.

Őrzik a Dömötör-napi hagyományokat

Október 24-én a Szent Dömötör-napi behajtási és betakarítási ünnephez kapcsolódó programot szervez a Rozsnyai Gyűjtemény a Rákóczi utca 4. szám alatti Pöttöm majorba. Csikós bemutató lovas ügyességi- és főzőverseny, kocsi- és szekérdíszítés, lovaglás, csacsigolás, állatsimogató, tanyataposó táncház szerepel a kínálatban. A belépés díjtalan.

TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!