Közélet

2019.02.27. 14:47

Villanyszerelők versenye a Wordskills előtt

Debrecen – Az országos megmérettetés legjobbjai a világversenyen vesznek részt.

A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni SzC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tartott észak-magyarországi regionális előválogató versenyt kedden az iskola épületében villanyszerelő szakmában. A Wordskills Kazan elnevezésű megmérettetésen augusztus 22. és 27. között ötven versenyszámban hetvenkét ország több mint ezer fiatal szakembere méri össze tudását az oroszországi Kazanban. A hazai válogatóversenyek tétje nem más, mint hazánkat képviselni a 2019-es kazani világversenyen.

– A keddi előválogatón kilencen mérették meg magukat. Első helyezést ért el Krehely István, a Budapesti Komplex SzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett diákja, a második helyen pedig Csala Tamás, a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jelenlegi tanulója végzett – tájékoztatta lapunkat Juhász-Mázló Ibolya, a DSZC gyakorlati oktatásvezetője. A verseny következő fordulója a győztesek számára az utolsó hazai megmérettetés, a Worldskills Kazan 2019 országos válogató verseny lesz.

HBN

 

(A cikk fizetett linket tartalmaz.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!