Pokoli meccs a Mennyei Megyeiben

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Pocsaj, Körösszegapáti – Megütötték a játékvezetőt a Pocsaj–Körösszegapáti meccsen – az elkövetőt akár több évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Botrányos körülmények között félbeszakadt a Pocsaj KSE-Körösszegapáti SE felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzés a megyei II. déli csoportjában értesült a 4024.hu.

A Napló információi szerint a paprikás hangulatú meccs 17. percében három lapot is kiosztott Gulyás László játékvezető, a vendégek egyik játékosa sárgát kapott, viszont a hazaiaknál két piros villant. A kiállításokat követően folytatódott a találkozó, tíz perc elteltével egy szabálytalanságot követően a bíró, nem adott lapot a vendégek egyik játékosának, amit felháborodva vettek tudomásul a hazai szurkolók, s egy műanyag flakon repült az asszisztens felé. Majd a pocsajiak kispadjáról az egyik játékos beszaladt a játéktérre, s megütötte a játékvezetőt – állítja a sértett. Ekkor a játékvezető félbeszakította a meccset, s a rendezők gyűrűjében el akarta hagyni a pályát, ám a szurkolók egy csoportja, 20-25 fő elözönlötte a játékteret. A játékvezetőt és az asszisztenseit a rendezők kísérték az öltözőbe, majd a kiérkező rendőrök segítségével tudták elhagyni a helyszínt.

Súlyos szankciók

Miután a rendőrség nyomoz az ügyben, személyiségi okok miatt nem közölhető, kit gyanúsítanak a játékvezető megütésével, az viszont tény, ha beigazolódik a feltételezés, akkor bűncselekményt követett el a magáról megfeledkezett labdarúgó, és súlyos büntetésre számíthat. De nem csak ő, mivel a 2011-ben életbe lépett sporthuliganizmus elleni törvény értelmében két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki sportrendezvényen a létesítmény nézőktől elzárt területére jogosulatlanul belép – azaz például beszalad a pályára –, vagy oda bármit bedob. Három évig terjedő büntetés jár, ha a rendbontást csoportosan követik el. Természetesen a rendőrség és a megyei labdarúgó-szövetség is eljárást folytat az ügyben.

Hajdú-Bihar megyét az utóbbi időkben elkerülték az ilyen botrányok, legutóbb több mint tíz éve volt ehhez fogható incidens.

A polgármester nem volt ott

A botrányosra sikeredett pocsaji labdarúgó-mérkőzésen egyes híresztelések szerint a település vezetői is azok között voltak, akik bementek a pályára. Az egyik internetes hírportál szerint Kecskés Gyula polgármester is az említett drukkerek között volt, ám a falu első embere a Naplónak cáfolta, hogy egyáltalán jelen lett volna az ominózus meccsen.

A rendőrség nyomoz

A Pocsaj–Körösszegapáti megye II-es bajnoki meccsen a helyi csapat tartalék kapusa beszaladt a játéktérre és veszekedni kezdett a bíróval, akit a vita hevében megütött. A helyi rendőrök a játékossal szemben büntetőfeljelentést tettek, s nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelték a nyomozást ellene – állt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

HBN-BNKörösszegapáti.
HAON.HU


hirdetés