Sport - Foci

2008.06.04. 15:42

Mégsem a Milan megy a BL-be

<p>Az olasz média korábbi értesüléseivel ellentétben mégsem az AC Milan indul a Bajnokok Ligája következő szezonjában a bolgár CSZKA Szófia helyén.</p>

16,30 Mégsem a Milan megy a BL-be, a Levszki indul a CSZKA helyén

Az olasz média korábbi értesüléseivel ellentétben mégsem az AC Milan indul a Bajnokok Ligája következő szezonjában a bolgár CSZKA Szófia helyén. A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) ugyanis úgy döntött szerda délután, hogy a bajnokság második helyezettje, a Levszki Szófia csatlakozhat a mezőnyhöz a BL selejtezők harmadik körében.

A bolgár bajnokságot idén a CSZKA Szófia nyerte, a csapatot azonban pénzügyi okok miatt visszaléptették a sorozattól. A bolgár labdarúgó szövetség még kedden jelentette be, hogy ki nem fizetett adósságai miatt megvonják a CSZKA licencét. Az UEFA klubranglistáján a Milan a legmagasabban jegyzett csapat, amely nem indul el a következő szezonban a Bajnokok Ligájában. Az olasz média úgy tudta, hogy ezek alapján a milánóiak ugorhattak volna be a Szófia helyére.
A BFU azonban szerda délután úgy döntött, hogy a második helyezett Levszki Szófia kapja meg a BL indulási jogot.


15,50 A Milan a BL-ben?

Elképzelhető, hogy mégis indulhat a Bajnokok Ligája következő szezonjában az AC Milan csapata. A piros-feketék idén ötödik helyen végeztek az olasz bajnokságban, így lemaradtak a BL-t érő helyekről, a mostani hírek szerint azonban mégis elindulhatnak, a CSZKA Szófia helyetteseként.
A piros-feketék idén ötödik helyen végeztek az olasz bajnokságban, így lemaradtak a BL-t érő helyekről, a mostani hírek szerint azonban mégis elindulhatnak, a CSZKA Szófia helyetteseként.

A bolgár bajnokot ugyanis pénzügyi okok miatt visszaléptetik a sorozattól. A bolgár labdarúgó szövetség még kedden jelentette be, hogy ki nem fizetett adósságai miatt megvonják a CSZKA licencét. Az ügyről már értesítették az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), amely később dönti majd el, ki indulhat a Szófia jogán a BL-ben.

Az UEFA klubranglistáján a Milan a legmagasabban jegyzett csapat, amely nem indul el a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, így esetleges helyettesként ők ugorhatnának be a Szófia helyére. A piros-feketék ebben az esetben a második selejtezőkörben kapcsolódnának be a sorozatba, így Olaszország öt klubbal képviseltethetné magát a BL 2008/09-es kiírásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!