Vetélkedtek, és még kiszét is táncoltattak

Együtt a szülők és a gyerekek
Együtt a szülők és a gyerekek
Komádi – Nagyszabású tanodai találkozó zajlott a minap Komádiban.

Farsangi Ki mit tud?-ot szervezett a Humán Racionális Innovatív Alapítvány. A közel 400 tanodás gyermek és szülő farsangi és helytörténeti vetélkedőn mérte össze tudását.

Csökken a lemorzsolódás

Az eseményt az alapítvány kuratóriumi elnöke, Nemes András nyitotta meg. Elmondta, hogy a tanodák célja a társadalmi felzárkózás megvalósítása. A tanodák fejlesztik a gyerekek kompetenciáit, képességeit, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését, és céljuk az iskolai lemorzsolódás csökkentése.

Az alapítvány Berekböszörményben, Komádiban, Zsákán, Körösszakálban és Csökmőn működtet tanodát. Az öt tanodán kívül vendég tanodások is részt vettek a rendezvényen, Berettyóújfaluból és Komádiból. A program első részében a versenyzők a zsűri előtt adtak számot gyűjtőmunkájukról. Jó hangulatban telt a vetélkedő. Vígh­né Margithai Csilla tanárnő igyekezett szerepeltetni a vetélkedőn résztvevő csoportok tagjait.

Nagy volt a szél

Az ebéd után táncházban vettek részt a gyerekek és a szülők. Volt gyöngyfűzés, mézeskalács díszítés, arcfestés, lufifújás. Élő zenét szolgáltatott két berekböszörményi zenész. Zárásként, a tél elűzése és tavasz várása címen, kiszebábot táncoltattak a tanulók. Csak azért nem égették el, mert nagy volt a szél.

– Vmirjáncki József –


Komádi - A Debreceni Hunyadi János Általános Iskola Hunyadiak nyomában című műveltségi vetélkedőn sikeresen szerepeltek a komádi Barsi Dénes Általános Iskola tanulói. A csapat 3. helyezést ért el, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy nagyon sokat készültek a versenyre, a vetélkedő végén meglepe...Komádi.
HAON.HU


hirdetés