Szénmonoxid-mérgezés Komádiban: lecserélik az iskola gázkazánjait

Komádi – Valamennyi gyermek és felnőtt egészséges, akik hétfőn a város egyik iskolaépületben szénmonoxid-mérgezést szenvedtek.

Az aznap délután kórházba szállított személyeket öt gyermek kivételével már hétfőn este hazaengedték, akiket pedig megfigyelés miatt tartottak bent az orvosok, kedden reggel bocsátották otthonaikba. Jelenleg folyamatban van a vizsgálat a mérgezés okának kiderítése ügyében – válaszolta a Napló kérdésére Tóth Ferenc, Komádi polgármestere.

Elmondta azt is, hogy abban az iskolaépületben jelenleg nincs tanítás, a diákok a művelődési központ termeiben tanulnak. A feltehetően a problémát okozó gázkazánokat egyetlenegy, a korunk színvonalán álló kazánra cseréli saját költségén a város önkormányzata. A munkálatok és a fűtőmű működésének hatósági engedélyeztetése után, várhatóan január elején indulhat meg a tanítás az iskolaépületben – tudtuk meg a városvezetőtől.

HBN


Komádi - Negyvenhárom gyermeket és egy felnőttet kórházba vittek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a hajdú-bihari Komádiból, egy általános iskolából - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-t. A település Petőfi Sándor utcai általános iskolájában többen rosszullétre, fejfáj...

Forrás: RTL Híradó
Komádi - Negyvenhárom gyereket és nyolc felnőttet vittek kórházba szén-monoxid mérgezéssel Komádiból hétfőn. Az RTL Klub híradója úgy tudja, az erős szél fújhatta vissza a kéményen át a füstöt az épületbe. Az iskolában kedden nem volt tanítás. Forrás: RTL Híradó [related-post post_id="3707...Komádi.
HAON.HU


hirdetés