Helyi közélet

2014.02.28. 19:25

Időbe telik, mire a rendszer újraindul

Debrecen - Régen várt nap volt a szerdai, amikor bárki felszállhatott az addig csak messziről csodált spanyol villamosokra és még emlékjegyet is kapott.

Debrecen - Régen várt nap volt a szerdai, amikor bárki felszállhatott az addig csak messziről csodált spanyol villamosokra és még emlékjegyet is kapott. Tudjuk, azóta már több mint 100 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, de akadtak utasok, akiknek egy kis üröm is vegyült az örömbe. Értesítést kaptunk arról, hogy este fél 6 után valahol a Dózsa György vagy Nádor utcán az egyik villamos leállt, ami miatt az összes utána érkező jármű nem tudott tovább haladni vagy 15-20 percig. Az utasok úgy tudták, egy előttük lévő villamoson valaki vészfékezett, ezért kellett állniuk a nyílt pályán, illetve, aki akart leszállhatott.

Mi történt valójában? - kérdeztük az ügyben illetékes szolgáltatót.

Egy hölgy rosszul lett az egyik villamoson és egy segítő szándékú másik utas a vészjelző helyett a vészféket húzta meg. A villamos megállt, a számítógépes rendszere pedig leállt. A feltorlódott járművek miatt, a rendszer újraindításáig a 2-es vonalán körülbelül 15 percig állt a forgalom. A rosszul lett utas nem kért orvosi segítséget, leszállt a villamosról és elhagyta a helyszínt. A vészfékezés miatt senki sem sérült meg a járművön.

Felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a vészjelző gombját használják, mert a vészfékezés komoly sérüléseket is okozhat az utasoknak - kaptuk a választ DKV Zrt-től.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában