Helyi közélet

2008.04.03. 16:59

Debrecenben is ösztönöznek a szelektív hulladékgyűjtésre

<p>Debrecen – A Malompark Bevásárlóközpont főépületének bejárata mellett áll egy 4 méter magas, 2 méter széles óriás italos kartondoboz, melynek célja ezen dobozok szelektív hulladékgyűjtésére ösztönözni.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/belevalo/cn/haon-news-hbn_01-20080403-042943"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Belevaló [.pdf - 489KB]</B></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/orias-kartondoboz-video.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Városunkban a sárga konténerekbe kell, a palackokkal együtt kidobni. A látványos figyelemfelkeltés egyben tudatja a debreceniekkel, hogy a kartondobozok hazai gyűjtési és hasznosítási aránya Európai Uniós összehasonlításban alacsony.

Annak ellenére, hogy akár 100 százalékban is újrahasznosíthatók, a tavalyi évben 100 dobozból 8 került a megfelelő gyűjtőedényekbe.

Az óriásdoboz mellé kihelyezett gyűjtőbe vasárnapig, aki akár egy dobozt is elvisz, hűtő mágnest kap ajándékba. A legtöbb dobozt gyűjtő lakos nyereménye egy 30.000 forint értékű vásárlási utalvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában