Két döntős helyezés a hétvégén

Akt.:
Két döntős helyezés a hétvégén
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A 2016-os év is jól kezdődött a DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói számára. Az év első döntős helyezése a kardvívók nevéhez fűződik. Karácsony Andor és Urbán Ádám egyaránt finalista volt a hétvégi válogatókon.

Ameddig a kardvívók Pasaréten a Vasas vívócsarnokában tartottak kadet és junior válogatót, addig a párbajtőrözők a Gerevich Aladár Sportcsarnokban döntötték el, hogy kié lesz az idei év első junior magyar bajnoki címe. Szombaton a kadet kardvívók léptek pástra. A debreceni Karácsony Andor kiváló formában vívott, és magabiztosan jutott el a nyolcas döntőig. Jó csoportkört követően először egy könnyedebb csatát, majd egy véres egy tusra menő háborút is sikerült megnyerni a cívis kardforgatónak. Az egyenes ági döntőbe jutásért az élmezőnyhöz tartozó Kovács Marcelt kellet megvernie Karácsonynak, aki az egész nap mutatott remek formáját biztosítva 15-7-re verte ellenfelét. A döntőben az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Egy versennyel arrébb Fekete Laura és Vértesi Lili a nők junior országos bajnokságán csillogtatta meg tehetségét. A kiváló debrecenieknek egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Vértesi az előkelő 9. míg Fekete a 12. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Vasárnap ismét a férfi kardozóké volt a főszerep. A junior válogatón Urbán Ádám bizonyított ismét. Tökéletes csoportkört követően fantasztikus vívással verte ellenfeleit. Első vereségét az egyenes ági negyeddöntőben szenvedte el, azonban a vigaszágon újra döntőbe jutott, a régi ellenfél Hegedűs Márton legyőzését követően. A nap második negyeddöntője is megtréfálta Urbánt, így a döntő ötödik helyéért járó érmet vehetett át az eredményhirdetéskor.

Döntős eredmények:

Kadet férfi kard válogató – Budapest

8. Karácsony Andor

Junior férfi kard válogató – Budapest

5. Urbán Ádám

 

 

– DHSE-PMD Vívóklub –
hirdetés