Helyi közélet

2016.12.05. 07:19

Van kiút a közmunkából Nagyhegyesen

Nagyhegyes - Az elmúlt évek tapasztalatainak elemzése segíti a helyi önkormányzatot abban, hogy egyre jobban és szélesebb körben tudják kiaknázni a közmunkaprogramban rejlő lehetőségeket Nagyhegyesen.

Nagyhegyes - Az elmúlt évek tapasztalatainak elemzése segíti a helyi önkormányzatot abban, hogy egyre jobban és szélesebb körben tudják kiaknázni a közmunkaprogramban rejlő lehetőségeket Nagyhegyesen.

A jelenleg 45 közmunkást foglalkoztató településen igyekeznek mindenkinek megtalálni a testhez álló feladatot: van aki a mezőgazdasági munkákban hasznos, mások a település rendezettségéért, tisztaságáért felelnek, akinek pedig a kézművességhez van affinitása, ajándéktárgyakat készít, melyeket aztán a vásárokban értékesítenek.

Cirkot, nagy mennyiségben

– A program keretében majdnem négyhektárnyi területet művelnek a szakembereink – avat be a részletekbe Bajusz Istvánné, a Nagyhegyes polgármestere. – Természetesen igyekszünk minél többféle zöldséget és gyümölcsöt termeszteni, amellyel a naponta 450 személyre főző konyhánkat látjuk el. Emellett jelentős mennyiségben termesztünk cirkot, ebből seprűket kötünk, amiket értékesítünk, ezzel is bevételhez jutunk. A tavalyi próbatermelés sikerességén felbuzdulva az egyik szakmunkásunk elkészített egy második seprűelőállító gépet, ezzel egy csapásra megduplázva a termelést.

A polgármestertől megtudtuk, Nagyhegyes a jó példa rá, hogy van visszaút a közmunkaprogramból a versenyszférába. – Büszkén mondhatom, hogy nálunk az elmúlt időszakban egy tucatnyi embert sikerült visszavezetni a munkaerőpiacra, ebből ráadásul nyolcan helyi vállalkozóknál helyezkedtek el. Bízom benne, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódni fog, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre többen találnak munkát a környéken.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában