Magyarország

2012.10.03. 11:59

OGY - Malév-vizsgálóbizottság - Bajnai Gordon nem kapott meghívást az ülésre

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) - Bajnai Gordon nem kapott meghívást a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság szerdai ülésére, így azon nem is vesz részt - tudatta a volt kormányfő titkársága az MTI-vel.

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) - Bajnai Gordon nem kapott meghívást a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság szerdai ülésére, így azon nem is vesz részt - tudatta a volt kormányfő titkársága az MTI-vel.Azt írták: a korábbi miniszterelnök csak újságírói kérdésekből értesült arról, hogy a vizsgálóbizottság szerdai ülésének napirendjén szerepel a meghallgatása.

"Bajnai Gordon a bizottsági ülésről értesítést, arra meghívást nem kapott, így azon nem is vesz részt. A volt miniszterelnök bizottsági meghallgatásának napirendi pontként való szerepeltetését éppolyan megdöbbenéssel olvasta, mint a bizottság hivatalos önelnevezését, amely inkább utal politikai előítéletekre, mint feltáró igyekezetre" - közölte a politikus titkársága.

A Malév és a Budapest Airport szocialisták és szabad demokraták általi privatizációjának körülményeit, a légitársaság visszaállamosításának folyamatát, valamint a fizetésképtelenségét és a felszámolását előidéző, 2002-2010 között meghozott intézkedéseket vizsgáló bizottság mandátumát a múlt héten az év végéig meghosszabbította az Országgyűlés.

A szerda délutáni ülés tervezett - a parlamenti honlapon olvasható - napirendjén a korábban a Budapest Airport Zrt. igazgatósági elnökeként dolgozó Bajnai Gordon meghallgatása is szerepel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!