Helyi közélet

2008.05.05. 12:06

Rock and roll Óriásföldön

<p>Nyíradony, Debrecen – Rock and rolljával Észak-Franciaországban is lehengerlően szerepelt a napokban a Valcer Táncstúdió és a Melódia Ifjúsági Fúvószenekar.</p>

A Valcer Táncstúdió és a Melódia Ifjúsági Fúvószenekar tagjai április végén egy hetet töltöttek a Les Amis de Fromulus egyesület vendégeként Észak-Franciaországban – tudatta Kondásné Erdei Mária egyesületi elnök.

Steenvoorde városában és a közeli megyeszékhelyen ebben az időben rendezik ugyanis a csak évszázados hagyománnyal bíró fesztiválokat, amelynek az idén a kozákok mellett a magyarok voltak meghívott vendégei – fogalmaz a közlemény.
Az óriások földjének is nevezett vidéken a két együttes a tavalyi virágkarneválról – a debreceniek előtt már ismert – fergeteges rock and rollal hengerelte le a hagyományosabb felvonulásokhoz szokott francia-flamand közönséget.

Olyannyira, hogy a La Bassée-ben 36 induló csoport közül ők vehették át a karnevál első helyezettjének járó kupát és egy 2013-ra szóló meghívást, amikor is a karnevál százéves történetének legsikeresebb együtteseit várják vissza.
A Melódia Ifjúsági FúvószenekartKovács János karmester, a Valcer Táncstúdió formációs csoportját és a nyíradonyi mazsoretteket Kondásné Erdei Mária vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában