Így vegyen tévét a nyári sportszezonra!

A tévék felén már internet is van
A tévék felén már internet is van - © Fotó: kutyu.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ma a 120-127 centiméteres képátlójú televíziókat keresik a legtöbben.

A jelentős sportesemények alkalmával sokan szánják rá magukat, hogy lecseréljék korábbi készüléküket, hogy nagyobb, élesebb felbontású és extra szolgáltatásokat is kínáló tévét állítsanak a nappaliba. Az átlagfelhasználóknak gyakran nehézséget okoz lépést tartani a legújabb trendekkel, ezért íme a fontosabb TV vásárlási tudnivalók.

Élethűbb a valóságnál

Nagyjából két éve találkozhatunk a piacon 4K, UHD és SUHD készülékekkel, melyek a korábban széles körben elterjedt FULL HD felbontás négyszeresét nyújtják, a kezdeti bizalmatlanság után egyre népszerűbbek ezek a termékek, a vásárlások 40 százalékában már ilyen eszközöket választanak a fogyasztók. A különbség a kettő között, hogy míg az UHD televízióknál LED technológiát alkalmaznak, addig az SUHD készülékeknél kvantum LED technológiát, amely a 4K felbontású Blu-ray filmeknél érzékelhetően jobb kép- és moziélményt nyújt. A 3D televíziók helyett az ívelt képernyők iránt is egyre nagyobb a kereslet, szakértők ezt a jobb térhatással magyarázzák. – A mobiltelefonokhoz hasonlóan a televízióknál is folyamatosan nőttek a képernyőméretek az elmúlt néhány évben. Azt tapasztaljuk, hogy míg korábban a 100-109 centiméteres, ma a 120-127 centiméteres képátlójú tévéket keresik a legtöbben. Korábban egy ekkora képernyőnél minden esetben felhívtuk a figyelmüket, hogy mérlegeljék a szoba méreteit, ahová a készüléket szánják, hiszen ha túl közel ülnek az ilyen nagy tévékhez, akkor egy régebbi készülék esetében zavaróan szemcsésnek fogják látni a képet. Természetesen a Full HD készülékek megjelenésével a nézési távolság csökkent, például egy 50 collos készüléket elég, ha 2 méterre állítunk a foteltől, közelről is élesen láthatunk minden részletet – tanácsolta Szánthó Balázs, az egyik elektronikai üzlet ügyvezető igazgatója.

Mit kapok még?

A SMART TV-k – interneteléréssel és plusz funkciókkal bővített televíziók – térhódítása évről évre töretlen, az újonnan vásárolt készülékek fele már rendelkezik ilyen extrákkal. A gyártók is nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatásra, minden évben valamilyen új fejlesztéssel kedveskednek a fogyasztóknak. Az internetre való csatlakozás mellett fontos számukra az USB és HDMI kompatibilitás.

ÉKN

Címkék: , ,