Helyi közélet

2013.12.06. 12:49

A nyelvtudás versenyelőnyt jelent

Debrecen - A nyelvtudás a mai globalizált világban versenyképességi tényező, nem csak a kulturális, politikai, tudományos érintkezésben fontos, hanem alapvető termelési tényező, akár az energia vagy a gép: aki lemarad róla, az óriási versenyhátrányba kerül! – jelentette ki dr. Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azon a workshopon, melyet pénteken rendeztek a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

Debrecen - A nyelvtudás a mai globalizált világban versenyképességi tényező, nem csak a kulturális, politikai, tudományos érintkezésben fontos, hanem alapvető termelési tényező, akár az energia vagy a gép: aki lemarad róla, az óriási versenyhátrányba kerül! – jelentette ki dr. Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azon a workshopon, melyet pénteken rendeztek a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A találkozót azért szervezték, hogy a gazdasági szereplők megfogalmazhassák nyelvtudással kapcsolatos igényeiket, észrevételeiket.

Dr. Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke hangsúlyozta: az érvényesüléshez már nem elég az általános nyelv ismerete, a szakmai nyelvet is beszélni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában