Hortobágy hírei

2017.09.12. 12:05

Megvan a legjobb vízhúzó bojtár

Görbeháza - Sándor Dezső lett az abszolút első a Hortobágyon nemrégiben megtartott versenyen.

Görbeháza - Sándor Dezső lett az abszolút első a Hortobágyon nemrégiben megtartott versenyen.

A sikerhez hozzájárult a több, egyéniben és egy párosban elért győzelme, sőt a vízhúzásban még a felnőtt mezőny győztesét is lekörözte teljesítményével, hiszen két perc alatt rekord mennyiséget, 410 liter vizet húzott fel. A vízhúzáson kívül a következő számokban versenyzett a görbeházai fiatalember: állatszámlálás, pontosabban állatszám becslés, fülszám olvasás, karikás ostor és gulyásbot használat, pányva vetés, valamint a felszerelés és a ruházat milyensége.

Hortobágyon évente rendeznek gulyásversenyt, ahol a rideg tartásban élő szürke marhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait mutatják be. Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat. A főbb versenyszámok, melyek a pásztorok mindennapi munkáihoz kapcsolódnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!