Videó: Homokvihar söpört végig Debrecenen

Akt.:
Videó: Homokvihar söpört végig Debrecenen
© Fotó: Moldván Miklós
Pótkocsit és buszmegállót is borított a homokkal érkező viharos erejű szél.

A rendőrség információi szerint a kedvezőtlen időjárás számlájára írható a délelőtt Hajdúszoboszló és Ebes között történt baleset, amikor is egy tehergépkocsi pótkocsiját a szél megdöntötte és az felborult. A szél a városon belül is pusztított, egy buszmegállót is felborított a Bethlen utcán. A szél védett fát döntött ki az Újkertben, a Csemete utcán pedig autókra dőlt egy fa.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Kollégánk felvétele a debreceni homokviharról:


Fotó: Danka Péter Fotó: Danka Péter ©

Az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán az olvasható, hogy az éjszaka átvonult hidegfront mögött labilis egyensúlyi állapotú légtömeg érkezik térségünkbe, aminek következtében gomolyfelhő-képződésre, futó záporokra, néhol jégdarára és sokfelé viharos északnyugati szélre számíthatunk.


Olvasói fotó: Szilágyi Sándor Olvasói fotó: Szilágyi Sándor ©

A rendőség felhívta a figyelmet, hogy az időjárási viszonyok következtében hirtelen lecsökkenhet a látótávolság. Arra kérték az úton lévőket, hogy erre tekintettel válasszák meg a járművük sebességét.


A szélvihar gondot okozott a reptéren is. Sápi Tamás, az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a londoni járat még éppen le tudott szállni a Debrecent beborító homokvihar előtt, de az Eindhovenből érkező gép hosszú körözés után Ferihegyet választotta.


Olvasói fotó: Veres Laca Olvasói fotó: Veres Laca ©

Az Időkép előrejelzése szerint délutánra tovább romlik az idő és záporok, zivatarok várhatóak megyénkben.

Címkék: , , ,hirdetés