Kézilabda

2024.04.14. 10:54

Győzelem helyett a döntetlennel kellett beérje a DEAC

Szinte végig vezetett a DEAC, mégis csupán csak egy ponttal gazdagodtak az utolsó helyen lévő ellenfél otthonában.

Haon.hu

Boros Tamás

Forrás: DEAC / Derencsényi István

A DEAC kézilabdacsapata foghíjas kerettel utazott el Ózdra, ettől függetlenül elvárható volt a győzelem az NB I./B szombati játéknapján, mivel Mándi Norbert legénysége a sereghajtó csarnokában vizitált - olvasható a deac.hu-n.

Lehengerlően indították a találkozót, hiszen Kiss Axel találata után a 11. perc közepén már 6-0-ra vezettek a debreceniek. A pocsék rajtot követően az ellenfél összeszedte magát, ezt igazolja, hogy Csépányi Gergő a 25. minutumban kiegyenlített (10-10). Szerencsére a vezetést nem vették át az ózdiak, sőt, a szünetig egy 5-2-es sorozatot produkált a DEAC, ezzel pedig 12-15-ről folytathatták a felek a küzdelmet.

A második játékrész elején István Péter, Hornyák Zoltán és Pethő Ákos is bevette az üres ózdi kaput, utóbbi játékos villanásával öttel léptek meg a debreceniek (14-19). Ezt követően is kézben tartották a mérkőzést, az ötvenedik minutumban Kiss Axel értékesítette a helyzetét, így hatra nőtt a különbség (19-25). Aztán nagy hajrát indítottak a hazaiak, ezzel pedig felzárkóztak. Az utolsó percben a DEAC-nak lehetősége nyílt arra, hogy eldöntse a találkozót, ám nem jártak sikerrel. Ez megbosszulta magát, hiszen a végén Kecskés Levente beköszönt, így 27-27 lett a végeredmény.

Mint írták, az összecsapás alakulását figyelve fájó ez a remi, de azt nem szabad elfelejteni, hogy több kulcsember sérülése miatt minden megszerzett pontnak örülniük kell. A következő játéknapon a Szigetszentmiklóst fogadják, a bajnokit április 19-én rendezik meg a DESOK-ban.

NB I/B 25. forduló

ÓAM Ózdi KC-DEAC 27-27 (12-15)

Marosi István Városi Sportcsarnok, vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

A DEAC összeállítása: Boros 1, Maródi – Hornyák 1, Fülöp, Kiss B., Illés 9 (2), Almásy, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 4, Kerezsi 3, Portik Dobos, István P. 3, Dobos. Vezetődző: Mándi Norbert.

Kiállítások: 2 ill. 4 perc.

Hétméteresek: 0/0 ill. 2/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában