Vereség a Tolnától

2024.04.15. 12:37

DEAC: eldőlt, nem védi meg bajnoki címét a női futsalcsapat

Az együttes a Tolna csarnokában is alulmaradt.

Haon.hu

A DEAC női futsalcsapatára élet-halál meccs várt a Tolna otthonában vasárnap délután, ugyanis Quirikó Vivien tanítványai az előző héten 2-1-es vereséggel indították az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki elődöntőt a DESOK-ban, olvasható a deac.hu-n.

A Tolna kezdett jobban, így nem okozott meglepetést, hogy Koch Fruzsina góljával már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Ezt követően mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám az eredmény sokáig nem módosult. Aztán a szünet előtt Üveges Katalin lövése a hazai kapuban kötött ki, ezzel egalizált a DEAC.

Üveges Katalin DEAC futsal
Üveges Katalin, a DEAC játékosa
Forrás: deac.hu

A második játékrészben mindössze egy találatot láthattak a lelkes szurkolók: a 32. minutumban Krár Edina köszönt be. A lefújásig próbált ismét egyenlíteni a Debrecen, ennek érdekében elővették az öt a négy elleni felállást is, ám az eredmény már nem változott. Ezzel a 2-1-es vereséggel egy fejezet lezárul az NB I.-ben, hiszen a DEAC 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is bajnok lett. A bronzcsatában a DVTK-val találkoznak a játékosok, emellett a Magyar Kupa négyes döntőjében is érdekeltek.

– A szünetig nem éreztem nagy gondot, de a második félidőben erőtlenek voltunk. Védekezésben a hibáinkat kihasználta a Tolna, támadásban pedig nem tudtunk kidolgozni annyi helyzetet, mint az első meccsen. Sokáig nem csüggedhetünk, hiszen hamarosan jön a Magyar Kupa final fourja, ahol talán még nehezebb feladat vár ránk – összegzett Quirikó Vivien.

A tények

Női futsal NB I-elődöntő 2. mérkőzés

2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC 2-1 (1-1)

Tolna Városi Sportcsarnok, vezette: Szabó Péter, asszisztensek: Álló Tibor, Hauck Ákos.

A DEAC összeállítása: Kopjári – Fülöp, Gajzágó, Horváth V., Hardon. Cserék: Pozsgai, André, Tóth N., Rácz, Nagy A., Krascsenics, Üveges. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Gólszerzők: Koch (5.), Krár (32.), ill. Üveges (17.).

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Tolnának.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában