Röplabda

2024.03.17. 20:53

Három ponttal tért haza a DSZC-Eötvös DSE Salgótarjánból

Haon.hu

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A felnőtt női röplabda NB II. rájátszásában a Jászsági RK legyőzése után a DSZC-Eötvös DSE vasárnap este Salgótarjánba látogatott. Bár a debreceni együttes csak úgy tudott kiállni a mérkőzésre, hogy Végh Kitti betegen, Dóka Vivien pedig sérülten vállalta a játékot, mindezek ellenére lehengerlően kezdett a hajdúsági csapat, az első játékrészben mindössze 4 pontot engedélyezett ellenfelének – olvasható a klub közlésében.

A második szettben sem rágták le a körmüket az izgalomtól a mérkőzésre kilátogatók, hatásos nyitások és erőteljes támadójáték után rövid idő alatt 25:11 állt az eredményjelzőn. A legizgalmasabb – ha lehet ezt mondani 25:16 után – a harmadik játszma lett, ahol már néhány pontatlanság is belefért a DSZC-Eötvös DSE játékába.

A mindössze egy óráig tartó mérkőzésen aratott győzelemmel a DSZC-Eötvös DSE megerősítette harmadik helyét az NB II. Alsóház Kelet rájátszásában.

Fokozta a vasárnapi jókedvet az egyesület háza táján, hogy a nemrég a III. osztályból a II. osztályba feljutott U15 "A" gárda is szép sikert ért el. Bár a jobb erőkből álló, veretlenül listavezető Vasas ellen kikaptak, de aztán a BVSC-Zugló ellen az első szett 10:25-ös elvesztése után három szettet nyertek és megfordították a mérkőzést. A csapat tagjai: Barta Nóra, Buglyó Viktória, Kis Polli, Moravecz Blanka, Parlagi Mirtill Jázmin, Sári Dóra Edina, Udvarhelyi Gréta Mónika, Veress Petra, Zombori-Bódi Boglárka.

Salgótarjáni BTC - DSZC-Eötvös DSE 0:3 (-4, -11, -16) Salgótarján, Budapesti út 66. Vezette: Benkő József.

Salgótarjáni BTC: Ullmann Dóra, Kiss Boglárka Vivien, Oláh Dorka, Kis Dorka, Jakubovics Anita, Berei-Nagy Bianka. Csere: Pompor Petra. Edző: Rákos Szabolcs.

DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Kozma Kitti, Pálfi Kitti, Kovács Anett, Dóka Vivien, Lengyel Panna. Csere: Végh Kitti (liberó), Papp Csenge. Edző: Gyula Zoltán.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb április 6-án a DEAC ellen játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában