Jégkorong

2024.03.12. 21:09

Nagyot küzdött, de roppant nehéz helyzetbe került a DEAC a Fradi ellen – fotókkal

Mihalik Andrásék futottak az eredmény után, a második harmad után pedig még élt is számukra a remény, de a fővárosiak a végén jobbnak bizonyultak.

Tóth Huba Elemér

Az FTC-t fogadta a DEAC kedd este a Debreceni Jégcsarnokban

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC jégkorongcsapata az FTC elleni playoff első mérkőzésén szoros küzdelemben, 4–3-ra maradt alul, majd a második, fővárosban rendezett találkozón sima, 6–1-es vereséget szenvedett. A felek harmadjára kedden 18 óra 30 perctől a Debreceni Jégcsarnokban csaptak össze.

Kiegyenlített küzdelem volt

Nagy iramban kezdtek a csapatok, már az első percben is láthattunk mindkét oldalon nagyobb lehetőséget. A DEAC kapuját ezúttal Szeles Martin őrizte, az első pillanatokban pedig többször is védett. A debreceniektől az 5. percben Hári Norbert iramodott meg a koronggal jobb szélen, ám erős lövése nem talált célt. 

Jól játszottak az egyetemisták, többször is próbálták bevenni a Fradi kapuját, azonban egy védelmi megingást a zöld-fehérek azonnal kihasználtak: a 10. percben Yanick Turcotte gyorsan lecsapott a játékszerre, amit magabiztosan a hálóba juttatott (0–1).

A folytatásban mindent megtettek a fekete-fehérek az egyenlítésért, de a vendégek fegyelmezetten védekeztek, így az állás az első szünetig nem változott.

Újabb Fradi-gól után feltámadtak a debreceniek

A második játékrész elején alaposan megdolgoztatták Szelest a fradisták, a Debrecen nem túlzottan sokat birtokolta a pakkot. A 25. percben aztán góllá érett a nagy nyomás, az FTC addig járatta a korongot, míg jó nem lett: Boros Dániel és Jozef Hrabal passza után Nolan Laporte talált rést a kapu bal alsó sarkában (0–2). Aztán a DEAC felébredt, kijött a szorításból, és még emberelőnybe is került, amit rögvest ki is használt: a 31. minutumban Gregor Koblar és Mikhail Buchkin asszisztált Dominik Novotny távolról érkező, szépítést jelentő találatához (1–2). 

Égett a tűz a debreceniek szemében, később Mihalik András is kis hiján bekotorta a pakkot. Sokáig kimondottan sportszerű találkozót láttunk, de ekkor több kakaskodás is volt a jégen. Az egyetemisták egy emberhátrányos szituációt is túlélték, a csapatok 1–2-es állásnál vonulhattak az öltözőbe.

 

Nem jött össze a végjáték

A záró etap fővárosi helyzetekkel indult, Mihalik Gergőt ráadásul testre ütés miatt két percre kiküldték a játékvezetők. Mikor a hazaiak már majdnem kiegészültek, akkor kapták a gólt: a 45. percben Aku Kestila asszitált Jozef Hrabalhoz, akinek csúsztatását még reflexszerűen hárított Szeles, azonban a kipattanóra jó ütemben érkező Erik Nemec már eredményes tudott lenni (1–3). Noha roppant nehéznek tűnt, a DEAC játékosai mindent megtettek a hátrány ledolgozásáért, de emberfórban sem tudtak betalálni. A vége előtt hat perccel pedig lényegében el is dőlt a meccs, ugyanis egy kontrából két ferencvárosi Adam Brady és Erik Nemec a hazai kapuig sakk-matt helyzetben passzolgatott, utóbbi jégkorongozó pedig kegyetlenül kipókhálózta közelről a felsőt. A végén a vendégek még a kapuvasat is eltalálták, de az eredmény már nem módosult, a párharc harmadik mérkőzése 1–4-el zárult. 

A DEAC tehát roppant nehéz helyzetbe, míg az FTC karnyújtásnyira került a továbbjutástól. A négy győzelemig tartó csata negyedik összecsapása szerdán 18 óra 30 perctől kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban.

Erste Liga, rájátszás, 3. mérkőzés

DEAC–FTC 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Debrecen, 473 néző. Vezette: Rencz, Dósa, Sábián, Kövesi

Debreceni EAC: Szeles – Kloz, Dobmayer / Mingazov, Jakabfy S. / Jakabfy Cs., Usnyev – Koblar (1), Novotny 1, Szmirnov / Jeliszenkaja, Kozma F., Vasziljev / Bucskin (1), Mihalik A., Mihalik G./ Molnár D., Rétfalvi, Hári N. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

Ferencvárosi TC: Nagy K. – Hrabal (2), Boros (1) / Marva, Bán / Seregély, Crespi / – Nemec 2, Kestilä (1), Laporte 1 / Németh A. , Nagy G., Brady (1) / Banga, Tóth A., Y. Turcotte 1 / Farkas S., Tóth Gergő, Turbucz. Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Kapura lövések: 31–38

Emberelőny-kihasználás: 4/1, illetve 2/1

A párharc állása: 3–0, a Ferencváros javára

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában