Futsal

2024.02.15. 17:15

A Magyar Kupával folytatódik a futsalosok szezonja

A berettyóújfalui együttes pénteken este Nyírbátorban vendégeskedik.

Tóth Huba Elemér

Ha az MVFC és a DEAC sikerrel veszi a következő akadályt, akár még a kupa későbbi szakaszában szembe is nézhet egymással

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A férfi futsal NB I. alapszakasza két hete ért véget, a második pozícióban álló MVFC Berettyóújfalu mellett a folytatásban a 6. helyet megcsípő DEAC is a felsőházban bizonyíthat. A bajnoki szünetben négy hajdú-bihari játékos – Rábl János, Nagy Imre, Nagy Kevin és Faragó Ádám – Kuvaiban két barátságos mérkőzésen bizonyított, ahonnan a mieink egy győzelemmel és egy vereséggel térhettek vissza. 

A magyar klubcsapatokat következőnek a Magyar Kupa 3. körében láthatjuk, a Berettyóújfalu pénteken 19 órától Nyírbátorban vívhatja ki a továbbjutást, míg a DEAC majd jövő héten hétfőn 18 óra 30 perctől a Kecskemétet látja vendégül.

Papíron esélyesebbek

Az MVFC és a Nyírbátor alakulata egyaránt az előző játéknapon kapcsolódott be a sorozatba. A piros-fehérek 9–4-re diadalmaskodtak a Gyulaháza felett, míg Elek Gergő csapata 5–4-re nyert a fővárosi Airnergy otthonában. Trencsényi János gárdája a mostani szezonban eddig kétszer nézett szembe Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei riválisával. Rábl Jánosék augusztusban 2–1-es arányú sikert arattak, majd novemberben 3–1-re győztek, és a papírforma ezúttal is mellettük szól. 

A parketten akár már ott lehet az argentin Facundo Schusterman is, akit a klub február elején szerződtetett.

A berettyóújfalui futsalosok célja, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét eljussanak a döntőig, ehhez pedig az előttük álló meccsen minimum egy góllal többet kell rúgniuk. A zöld-fehérek azonban hazai környezetben az idény eddig kimondottan veszélyesek voltak, de az MVFC amennyiben úgy teljesít, mint eddig, a házigazdák továbbjutása nehezen elképelhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában