Kerékpár

2024.02.27. 09:02

Díjazták a legeredményesebb debreceni kerékpárosokat – fotókkal

A DKSI emlékplakettel ismerte el sportolóit a 2023-ban nyújtott teljesítményükért.

Tóth Huba Elemér

Díjazták a legjobbakat

Fotó: Molnár Péter

Hétfőn délután rendezték a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület évértékelő, díjátadó rendezvényét a a Gyulai István Atlétikai Stadion VIP termében. Az eseményen szó esett az elmúlt esztendő eredményeiről, és átadták a 2023-as évre szóló emlékplaketteket.

Évről évre fejlődnek

A DKSI elnöke, Nagy Zoltán beszédében kiemelte, hogy van mit ünnepelni, hisz a debreceni versenyzők 2023-ban több nemzetközi versenyen, valamint nyolc bajnokságban vettek részt. – A kerékpársport a cívisvárosban hosszú évtizedekre nyúlik vissza, sajnos korábban volt ez kis szünet, de 2013-tól előtérbe helyeztük az utánpótlás-nevelést, és már eljutottunk oda, hogy a gyerekek csapatokkal külföldi versenyeken mérettessék meg magukat. 

Hosszú volt az út, de 2021-től a Debreceni Sportcentrummal együttműködve egységes szakmai programmal dolgozhatunk, mely megalapozhatja a jó eredményeket

 – hangoztatta Nagy Zoltán.

A DKSI első embere többek azt is kiemelte, hogy a előző évben Soós Olivér a maribori EYOF-on (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál), míg Vízi Gáspár és Gyetkó Dániel (mindketten mountain bike), valamint Tóth Réka (országúti kerékpár) Európa-bajnokságon képviselte Debrecent.

Fontosnak tartom, hogy a fiatalok több szakágat is kipróbáljanak. Ezáltal is még több tapasztalatot szerezhetnek, amely technikailag és fizikailag egyaránt elősegíti a fejlődést

 – mondta Nagy Zoltán, aki azt is hozzátette, nagy öröm számukra, hogy a VeloPark-projektnek köszönhetően egy-egy emlékplakettel kifejezhetik hálájukat a versenyzőknek és hozzátartozóiknak az áldozatos munkájáért.

Fontos elismerés

Elsőként Hegedűs Gyulát azért jutalmazták, mivel mindig első szóra segít, a kell pályát épít vagy éppen bont, és önzetlenül hozzájárul ahhoz, hogy a debreceni kerékpárosok fejlődjenek. Rajta kívül a cyclocross depózásban rendkívül sokat segítő Gyetkó Róbert is kapott emlékplakettet.

Ezt követően a kerékpárosoktól a pálya ob-kon rendszeresen szép eredményt elérő, nagy húzóerőt jelentő Csáki Szabolcs kapott díjat, majd a CX Magyar Kupában 2. helyezést elérő, mountain bike és cyclocross szakágban is látható ifjabb Gyetkó Dánielnek járt a taps. A pálya-, időfutam- és mezőny ob-kon brillírozó Klokocs Klára és a szintén tehetséges, szorgalmas testvére, Kata is kapott díjat.

Mivel ifjabb Kovács Béla 2023-ban amilyen szakágban elindult, mindenhol dobogóra állt, így kimagasló eredményei miatt ő sem maradt ki a sorból, de a triatlon mellett a kerékpárosoknál is kibontakozó Nagy Kata Biankát is elismerték. Az EYOF-teljesítménye miatt Soós Olivér, míg a mezőny ob-n aranyérmet szerző Tóth-Mogyoróssy Zora is átvett egy emlékplakettet. A Bükkszentkeresztről érkező Tóth Réka kimagasló teljesítményét, valamint a nagyot küzdő, a hegyi ob-n dobogós Varga Balázst is jutalmazták, minthogy az első bajnoki címét megszerző Vízi Gáspár is örülhetett a kitüntetésnek.

A tehetség nem elég

Végül egy különdíjat Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke adott át. 

A legfiatalabbaknál még több faktoros az eredmény, amely a tehetség mellett csak akkor realizálódik, ha szorgalommal is párosul

– fogalmazott, majd adott át egy „szorgalom-díjat” a napról napra alázatosan edző, kitartóan versenyző Gyetkó Péternek. 

Az esemény rendkívül jó hangulatban zárult, a szakemberek eredményes és sikeres felkészülést kívántak a sportolóknak 2024-re is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában