Kosárlabda

2024.02.07. 13:33

Fontos meccs előtt a DEAC kosarasai

A cívisvárosiak viszonylag kényelmes helyzetből várják a folytatást.

Haon.hu

Mócsán Bálint játéka is döntő lehet

Forrás: DEAC-archív

Az Atomerőmű SE gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 20. fordulójában. A pénteken 18 órától kezdődő találkozón Andjelko Mandics együttese egy győzelemmel óriási lépést tehet a rájátszásba jutás felé – írta a klub honlapja. 

Minden idők egyik legkiegyenlítettebb versenyfutása zajlik a 2023-24-es kiírás alapszakaszában, hiszen a listavezető Falco és a második helyezett Alba Fehérvár mögött hatalmas harc folyik az előkelő pozíciókért. Beszédes, hogy a jelenleg 3. helyen álló Szolnokot és az utolsóelőtti, 13. pozíciót jelenleg birtokló Kecskemétet mindössze három győzelem választja el egymástól. A Debreceni Egyetem alakulata viszonylag kényelmes helyzetből várhatja az alapszakasz hajráját, hiszen 10-9-es mérlegének köszönhetően a 4. helyezést tudhatja magáénak, ám a mezőny sűrűsége és a sorsolás nehézsége miatt minden közvetlen rivális ellen szerzett siker óriási jelentőséggel bírhat. A két együttes őszi bajnokiján 70–61 arányban diadalmaskodott a DEAC az ASE otthonában, ám a paksiakkal azóta hatalmasat fordult a világ. Mint ismert, a tolnaiak sorozatban hét vereséggel kezdték a szezont, a hajdúságiaktól elszenvedett fiaskó óta azonban sikerült magukra találniuk, olyannyira, hogy a legutóbbi Sopron ellen aratott sikerükkel már a rájátszást jelentő 8. helyre kapaszkodtak fel. Sebastjan Krasovec kinevezése mellett a légióscserék is jól sikerültek, ráadásul a pénteki mérkőzésre tovább mélyül a keretük, hiszen Zane Knowles személyében új centert igazoltak. 

Győzni kell 

A csapatok ellentétes előjelekkel várhatják az összecsapást, hiszen Mócsánék múlthéten kiélezett végjáték után vereséget szenvedtek Kaposváron, míg az ASE végig vezetve verte otthon a tabella első feléhez tartozó Sopront. Az örökmérleg kiegyenlített küzdelmet ígér, hiszen eddigi tizenöt élvonalbeli találkozásuk alkalmával a DEAC nyolc, míg az atomvárosiak hét alkalommal hagyták el győztesen a parkettát. A Nagyerdőn még kedvezőbb a fehér-feketék helyzete, hiszen hét bajnoki mérkőzésükből ötöt is sikerült megnyerniük. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában