Röplabda

2024.02.11. 07:00

A Pénzügyőr otthonában is diadalmaskodott a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata megint elbírta azt, hogy sérülések miatt nem lehetett teljes a kerete.

Haon.hu

A DEAC röpisei idén kimondottan jól teljesítenek

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi röplabdacsapata a Pénzügyőr otthonában vizitált az Extraliga szombati játéknapján. Fodor Antal tanítványai erőt meríthettek abból, hogy novemberben 3:0-ra verték a fővárosi együttest a DESOK-ban. Az őszi diadal ellenére azért nem várt sétagalopp a debreceni játékosokra, főleg annak tükrében, hogy sérülés miatt Tóth András, Kiss Imre és Bán Viktor ezúttal sem léphetett pályára – olvasható az egyetemi klub közlésében.

Rosszul indult, jól folytatódott

A meccs eleje a hazaiaknak sikerült jobban, aztán Bagics Balázs ászával a fekete-fehérek átvették a vezetést, majd Marlon duplázta meg a fórt (8:10). Willian és Pavliuk is megkezdte a pontok termelését, ukrán légiósunk kiváló nyitása után már 14:19 szerepelt az eredményjelzőn. 

Az első szett hajrája is a debreceniek szájíze szerint alakult, így előnyös helyzetből várhatták a folytatást (18:25).

A második játékrész sok fordulatot tartogatott. A hajdúságiak viszonylag hamar nagyobb hátrányba kerültek (8:4), de nem sokkal később fordítottak (10:11). Ezt követően egyik gárda sem tudott igazán meglógni, ám a végjátékban főleg Kovács Zoltán és Kiss Dániel villogott, emiatt ezt a periódust a budapestiek húzták be.

Szoros csatát húztak be a debreceniek

A harmadik etap alaphangját egy 5:1-es sorozattal adtuk meg, Jókay Zoltán időkéréssel próbálta megtörni a cívisvárosiak lendületét. A kisebb pauza után a vendégek nem engedték ki a kezükből az irányítást, sokáig úgy festett, hogy simán megnyerhetik ezt a játékrészt. 

Aztán a házigazda megkezdte a felzárkózást, ám a fordítás nem jött össze neki (23:25).

A negyedik periódus egy ideig olyan forgatókönyv szerint zajlott, amely a PSE-nek volt megfelelő. A debreceniek 14:11 után egy 4:0-s szériával rukkoltak elő, ezzel pedig először volt náluk a fór ebben a játszmában. A folytatásban nem igazán lehetett megtippelni, hogy melyik gárda örülhet a szett végén. Végül Willian és Pavliuk vezérletével a vendégeknek jött ki jobban a lépés, így bezsebelték a három pontot. 

Ezzel a sikerrel az egyetemisták közelebb kerültek ahhoz, hogy az alapszakaszt az első négy között zárják.

Extraliga

PSE–DEAC 1:3 (18:25, 25:19, 23:25, 22:25)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában